• Moja Korpa
Prijavi se
Najbolje maslinovo ulje na svetu premium kvaliteta - Sakellaropoulos - Meraki

Najbolje maslinovo ulje na svetu premium kvaliteta - Sakellaropoulos


Autor: Maja Kalaver; Kategorija: Maslinovo ulje

16.11.2022.

Najbolje maslinovo ulje na svetu, organsko hladno cedjeno, sa farme Sakellaropoulos u blizini Sparte, od sada i u Srbiji!

Najbolje maslinovo ulje, organsko, hladno cedjeno, premium kvaliteta proizvodi se na farmi Sakellaropoulos koja se nalazi na Peloponezu, u podnožju planina Tajgetos i Parnonas, u blizini Sparte, Lakonije, Grčka. Na farmi se gaje, proizvode i pakuju masline sorte Kalamata i Koroneiki, samo organske i sertifikovane od Bio-Hellas-a, još od 1992. godine. Koriste se kao sirovina za proizvodnju vrhunskih hladno cedjenih organskih maslinovih ulja. Proizvodi potiču isključivo od organskih farmi (Single Estate) i njihovi specijalizovani uslovi proizvodnje daju im prepoznatljive karakteristike, stvarajuc´i tako jedinstvene organske proizvode farme Sakellaropoulos od 1992. godine.
Proizvodi se sastoje od hladno cedjenih, premium, limitiranih serija organskih maslinovih ulja kao što su:
- Organsko, hladno cedjeno nezrelo ekstra devičansko maslinovo ulje prve berbe (Protelaio),
- Organsko, hladno cedjeno nezrelo ekstra devičansko maslinovo ulje rane berbe (Agourelaio),
- Organsko hladno cedjeno nezrelo ekstra devičansko maslinovo ulje sa vrlo niskom kiselošću (Armonia),
- Vrhunska aromatizovana hladno cedjena maslinova ulja (aromatizovana EVOO)

Maslinova ulja su hladno cedjena na temperaturama od 16 do 23 C u zavisnosti od vrste, od nezrelih maslina, čime se dobijaju ulja premium kvaliteta, nefiltrirana i odlikuje ih niska kiselost (od 0,1 do 0,2), i prebogati su polifenolima (u većini proizvoda sadrže preko 1000mg na 1kg).

Maslinova ulja i masline sa farme Sakellaropoulos nagrađuju se na međunarodnim takmičenjima za svoj kvalitet i ukus (višestruko nagrađivane masline i maslinova ulja), dok su zbog svojih zdravstveno korisnih sastojaka (antioksidanti, polifenoli itd.) deo kliničkih studija univerziteta istraživanja širom sveta.
2020 godine, postignut je svetski rekord od 203 nagrade za proizvođača maslinovog ulja koja proizvodi i pakuje isključivo sopstvene organske proizvode od maslina.

Pogledajte sve proizvode Sakellaropoulos farme dostupne u našoj prodavnici https://www.meraki.rs/masline-i-maslinova-ulja/maslinovo-ulje


Izvor: https://www.bioarmonia.gr/
Loading...